Koirankoulutus

Ongelmakoirat

Koirankouluttajana pyrin tulkkaamaan koiran ongelmakäyttäytymistä, jotta me ihmiset ymmärtäisimme koiriamme paremmin. Koiran käyttäytymisen muokkaaminen lähtee meistä koiran omistajista. Muuttamalla omaa käyttäytymistämme, annamme koiralle myös mahdollisuuden muuttaa käyttätytymistään.

Yleisin häiriökäyttäytyminen on aggressio, joka voi kohdistua eri kohteisiin eri resursseista. Myös erilaiset eroahdistukset ja pelot ovat yleisiä häiriökäyttäytymisiä. Lisäksi jahtaamiset eläimiin, polkupyöriin ym ovat yleisiä. Usein koirlla on myös kombinaatioita eri häiriöistä.

"Tähän joku oikein hyvä lainaus jostain "..

Arkitottelevaisuus

Koirille on hyvä opettaa tottelevaisuutta, jotta me pystymme hallitsemaan koiriamme paremmin. Tottelevaisuus on myös hyvää aktiviteettia koiralle. Tottelevaisuuskoulutuksessa kannattaa käyttää mahdollisimman paljon positiivista vahvistamista opettamisessa.

"Tähän joku oikein hyvä lainaus jostain "..

Koiran lukeminen ja motivointi harrastuslajeissa

Koiran lukutaito tarkoittaa itse asiassa sitä, että opimme tulkitsemaan koiran käyttäytymistä. Ymmärtämällä koiran käyttäytymistä, me emme luultavasti joudu ”törmäyskurssille” niin usein. Oppimalla lukemaan koiran käyttäytymistä sekä ymmärtämään sen motivaatiota, voimme myös ymmärtää, kuinka motivoida koiraa ”oikein”.

Yhteystiedot

Kuvien krediitit